Kuoron pienryhmät

Kilven Kuoron pienryhmät

Kilven Kuorossa on runsaasti aktiivisia pienryhmälaulajia. Tällä sivulla on esitelty kuorolaisten lauluyhtyeitä.

Amaliat 

Amaliat on elokuussa 2004 perustettu tuplakvartetti, jossa laulaa joukko ihania naisia: sopraanot Tiina, Suvi ja Eeva sekä altot Anu, Heli, Pauliina ja Anna. Ryhmän perustamisen inspiraationa ovat olleet M.A. Nummisen mainiot tekstit Amalian kumikavaljeerista sekä Helga-neidistä. Sittemmin ryhmä on määritellyt itselleen seuraavat arvot: viihteellisyys, turhamaisuus, kaksimielisyys ja hömppä. Amalioiden ohjelmisto noudattaa näiden ”Amalia-arvojen” viitoittamaa tietä sisältäen kevyttä, osin ikivihreää ja hunajaista musiikkia huumoria unohtamatta.

Ehkä 

Ehkä on perustettu syksyllä 2006. Se aloitti toimintansa kvartettina, jossa lauloivat sopraano Britt, altto Minna, tenori Hannu ja basso Jyrki. Menestystä tuli Sekakuoroliiton pienyhtyekilpailussa, jonka yhtye voitti vuonna 2007. Altto Eeva liittyi joukkoomme 2008, ja tälläkin kokoonpanolla Ehkä voitti Sekakuoroliiton pienyhtyekilpailun vuonna 2008. Tämän jälkeen Ehkä ei ole enää kilpaillut.

Ehkä harjoittelee nykyään projektiluontoisesti, mutta on tehnyt musiikkivideoita yhtyeelle sovitetuista joululauluista.

 

Oktaani 

Tuplakvartetti Oktaani perustettiin vuonna 2012 Kuopion Laulu- ja Soittojuhlien yhtyelaulukilpailua silmällä pitäen. Kisaan osallistuttiin ja siinä sijoituttiin kolmanneksi. Sopraanopaikalla on ollut kilpailun jälkeen hiukan liikehdintää, mutta yhtye on pitänyt tavoitteenaan  laulaa yhdessä laadukkaasti ja rennolla otteella. Oktaanin ohjelmisto kattaa a cappella -musiikkia laidasta laitaan: niin perinteisiä kuorolauluja kuin svengaavaa rytmimusiikkia. 

Oktaanissa laulavat: sopraanot Jutta ja Kaisa, altot Outi ja Laura, tenorit Tuomas ja Hannu sekä bassot Kasper ja Arne. Laulajien muiden kiireiden takia yhtye on viime vuosina tehnyt vain projektiluontoisesti muutamia keikkoja pyydettäessä.

Vox Octava

Vox Octavan tavoitteena oli heti perustamisesta lähtien suorittaa Sekakuoroliiton laulajamerkeistä mestarimerkki. Harjoittelu aloitettiin talvella 2014 ja projekti saatiin lopullisesti päätökseensä keväällä 2017.

Vox Octava on oktetti, jossa laulavat sopraanot Riitta ja Seija, altot Eeva ja Laura, tenorit Hannu ja Tuomas sekä bassot Sami ja Arne. Mestarimerkkiprojektinsa aikana yhtye myös keikkaili ahkerasti.