Kuorosta

Kuorosta

 

Vuonna 1913 perustetun Kilven Kuoron riveissä laulaa reilut 50 aktiivista ja musiikista innostunutta laulajaa. Kuorolaiset ovat innokkaita pienryhmälaulajia, ja monet kehittävät myös henkilökohtaisia taitojaan laulutunneilla. KK esiintyy runsaasti erilaisissa tilaisuuksissa sekä kilpailee ahkerasti kansainvälisissä kuorokilpailuissa. Tunnelmalliset Valoa! -joulukonsertit Uspenskin katedraalissa ovat olleet Kilven Kuoron tavaramerkki jo useamman vuoden ajan.

 

Kuoron ohjelmistoon kuuluu hyvin monipuolista ja ennakkoluulotonta musiikkia eri tyylilajeista sekä aikakausilta. Perusrepertuaari ulottuu vanhan musiikin helmistä aina nykysäveltäjien moderneihin teoksiin ja ennakkoluulottomiin sovituksiin. Aika ajoin kuoro irrottelee myös viihdemusiikin parissa.

Kuoroa on kiitelty ohjelmistovalintojen lisäksi kauniista yhteissoinnista sekä kuoron kyvystä laajaan tunneasteikon ilmaisemiseen.

Vuodesta 2000 kuoron johtajana on toiminut musiikin maisteri Hanna Remes. Remes on Kilven Kuoron historian ensimmäinen naisjohtaja, ja hänen sitkeässä kannustuksessaan kuoro on tarttunut moniin uusiin haasteisiin.