Kuorosta

Kuorosta

Vuonna 1913 perustetun Kilven Kuoron riveissä laulaa noin 50 aktiivista ja musiikista innostunutta laulajaa.

Kuorolaiset ovat innokkaita pienryhmälaulajia, ja monet kehittävät myös henkilökohtaisia taitojaan laulutunneilla.  Kuoro on järjestänyt kuorolaisten käyttöön oman laulunopettajan. Lauluopettajana toimii keväällä 2023 sopraano Milla Mäkinen (https://millamakinen.fi/)

Kilven Kuoro kilpailee säännöllisesti kansainvälisissä kuorokilpailuissa. Tunnelmalliset Valoa! -joulukonsertit Uspenskin katedraalissa ovat olleet Kilven Kuoron tavaramerkki jo useamman vuoden ajan.

Kuoron ohjelmistoon kuuluu hyvin monipuolista ja ennakkoluulotonta musiikkia eri tyylilajeista sekä aikakausilta. Perusrepertuaari ulottuu vanhan musiikin helmistä aina nykysäveltäjien moderneihin teoksiin ja ennakkoluulottomiin sovituksiin. Aika ajoin kuoro irrottelee myös viihdemusiikin parissa.

Kuoroa on kiitelty ohjelmistovalintojen lisäksi kauniista yhteissoinnista sekä kuoron kyvystä laajaan tunneasteikon ilmaisemiseen. Vuonna 2014 Kilven Kuoron palkittiin Wienissä järjestetyssä Sing’n’ Joy -kuorokilpailussa Outstanding Performance -erikoispalkinnolla koko kilpailun parhaana esityksenä ja vuonna 2019 Tampereen Sävel kuorokatselmuksessa kuoro ylsi kultatasoon.

Tänä vuonna Kilven Kuoro viettää 110-vuotisjuhlavuottaan, joka huipentuu lokakuussa järjestettävään juhlakonserttiin.