Iloinen, innostunut, kunnianhimoinen!
Se on helsinkiläinen sekakuoro Kilven Kuoro.

kk tre elfhill

Kilven Kuoro Tampereen Sävelessä 2015. Kuva: Pentti Mansukoski

Vuonna 1913 perustetun Kilven Kuoron riveissä laulaa reilut 50 aktiivista ja musiikista innostunutta laulajaa. Kuorolaiset ovatinnokkaita pienryhmälaulajia, ja monet kehittävät myös henkilökohtaisia taitojaan laulutunneilla. KK esiintyy runsaasti erilaisissa tilaisuuksissa sekä kilpailee ahkerasti kansainvälisissä kuorokilpailuissa.

Kuoron ohjelmistoon kuuluu hyvin monipuolista ja ennakkoluulotonta musiikkia eri tyylilajeista sekä aikakausilta. Perusrepertuaari ulottuu vanhan musiikin helmistä aina nykysäveltäjien moderneihin teoksiin ja ennakkoluulottomiin sovituksiin. Aika ajoin kuoro irrottelee myös viihdemusiikin parissa. Kuoroa on kiitelty ohjelmistovalintojen lisäksi kauniista yhteissoinnista sekä kuoron kyvystä laajaan tunneasteikon ilmaisemiseen.

Vuodesta 2000 kuoron johtajana on toiminut musiikin maisteri Hanna Remes. Remes on Kilven Kuoron historian ensimmäinen naisjohtaja, ja hänen sitkeässä kannustuksessaan kuoro on tarttunut moniin uusiin haasteisiin.

Vuoden 2016 Kilven Kuoro aloitti esiintymässä Invocavit-sunnuntain messussa Kallion kirkossa ystävänpäivänä. Konsertti sisälsi saksalaista kirkkomusiikkia 1600- ja 1800-luvuilta ja oli samalla Hanna Remeksen ensimmäinen musiikin tohtorin tutkintoon tähtäävä jatkotutkintotilaisuus. Upea konserttiohjelmisto kuultiin myös Paavalin kirkon 85-vuotis juhlakonsertissa 6.3.2016.

KK järjesti 2016 myös sävellyskilpailun, jonka antia kuullaan parin vuoden päästä kuoron 105-vuotis -juhlakonsertissa.

Lokakuussa 2016 Kilven Kuoro osallistui Canta al mar –kuorokilpailuun Calellassa Barcelonan kupeessa. Kotiin viemisinä kuoro toi hopeaa sakraalisarjasta ja kultaa sekakuorosarjasta, sekä paljon hienoja muistoja Katalonian vierailusta!

Vuosi päätettiin perinteisesti joulukonsertteihin Uspenskin katedraalissa.
Tunnelmalliset Valoa!-joulukonsertit Uspenskin katedraalissa ovat olleet Kilven Kuoron tavaramerkki jo vuodesta 2003. Kerran katedraalin hämyisän tunnelman koettuaan yleisö palaa hakemaan joulumieltä konserteistamme vuosi toisensa jälkeen. Keikkapalautetta voi lukea täältä.

valoa uspensk kauko niemi

Kuva: Kilven Kuoron Valoa!-joulukonsertti Uspenskin katedraalissa joulukuussa 2014 (Kuva: Kauko Niemi).

Tulevat konsertit ja esiintymiset löytyvät keikkakalenteristamme.

Harjoittelemme tiistaisin klo 18.00-20.30 Helsingissä Alppilan kirkon seurakuntasalissa.
treenikartta

Kilven Kuoro on Sulasolin ja Sekakuoroliiton jäsenkuoro

Sulasol-logo

Sekakuoroliitto